Magazin

★★★★☆

Ce este un patut de bebe?

Un patut este un pat mic, cu margini inalte sau cu balustrade, in care dorm bebelusii si copiii mici.

Desi puteti folosi un patut din prima zi in care bebelusul dumneavoastra ajunge acasa, multi parinti aleg ca nou-nascutul sa doarma cu ei in acelasi pat timp de cateva luni si apoi sa treaca la un patut.

In general, patuturile sunt folosite in medie timp de 24 de luni, dar, in functie de greutatea si inaltimea copilului, unele pot fi folosite pana la patru sau cinci ani.

Momentul potrivit pentru a trece de la patut la pat variaza de la un bebelus la altul. Cu toate acestea, un semn ca micutul dumneavoastra este pregatit sa faca urmatorul pas este atunci cand nu mai incape in patut sau poate scapa din el cu un efort minim.

Cum sa alegeti patul potrivit pentru dvs.?

Daca doriti sa alegeti cel mai potrivit patut pentru dvs. si pentru copilul dvs., tineti cont de urmatoarele aspecte:

Siguranta: patutul trebuie sa respecte standardele europene actuale de siguranta pentru patuturi. Cel mai bun mod de a va asigura ca acesta indeplineste cele mai recente standarde de siguranta este sa il cumparati nou. Daca este posibil, evitati sa cumparati sau sa acceptati un patut la mana a doua. Este posibil ca modelele mai vechi sa nu indeplineasca standardele actuale de siguranta sau sa nu fie in stare buna.

Suportul saltelei: o baza din metal sau din lemn va rezista mai bine la un copil care sare sau sta in picioare decat o baza din placi aglomerate sau placaj.

Inaltimea reglabila a bazei saltelei: aceasta permite ca salteaua sa fie ridicata mai sus in primele luni pentru a facilita pozitionarea copilului si coborata pe masura ce copilul creste, astfel incat acesta sa nu se poata urca si sa cada din patut.

Mobilitate: multe dintre patuturi, in special cele portabile si mini-paturi, au roti pentru a facilita mutarea patului dintr-un loc in altul atunci cand este necesar. Este important ca rotile sa aiba frane, astfel incat sa nu se deplaseze.

Forma patutului: Patuturile rotunde sau ovale sunt elegante si originale, dar tineti cont de faptul ca gasirea unei saltele sau a lenjeriei de pat pentru aceste forme speciale este mai dificila.

Limita de varsta si greutate: Paturile, ca orice alt articol pentru copii, au o limita de varsta si greutate. Cele mai multe sunt concepute pentru a fi folosite de la nastere pana la varsta de 3-4 ani, desi cele decapotabile pot fi folosite pana la aproximativ 9 ani.

Accepti cookies? Citeste mai mult